De Grote Renovatieblog pt. IV: let’s talk kitchen

 

Sinds 2020 lijkt het haast onmogelijk om met een budget van maximaal 400.000 euro een perfect instapklaar huis te kopen in regio Antwerpen-centrum. Dat wist onze copywriter Emily ook toen ze bezig was met haar huizenjacht. Daarom hakte ze samen met haar partner Bram wel héél snel de knoop door om de vraagprijs te bieden voor een woning die aan al haar criteria beantwoordde, mits een paar lichte opfrissingswerken. Want los van een nieuwe keuken en een iets modernere badkamer, zag alles er best goed uit. Toch? De realiteit pakte al snel anders uit, en ondertussen zit Emily een dik halfjaar in een totaalrenovatie. In ‘De Grote Renovatieblog’ vertelt ze je er alles over, van the good en the bad tot the ugly. Dit is part IV – lees hier part I, hier part II en hier part III.


 

Vrienden van de Renovatie, het is tijd om het over onze keuken te hebben. Het summum van alles. Het hoogtepunt van de verbouwing. Van mijn leven. Als Disney een verbouwing is, dan is Frank & Frey de keuken.

Het is de beste Disneyfilm, don’t @ me.
Het is de beste Disneyfilm, don’t @ me.

 

De keuken van ons huis is voor mij dé ruimte die betekent: het is af. Het is voorbij. It’s over. It’s done. (Ik zie nu Frodo in mijn hoofd, en dat is allemaal de schuld van Bram.) (Maar hij betaalt de helft van de keuken dus ik vergeef het hem.)

In ieder geval weet ik: als de keuken er staat, dan kan ik verhuizen.

Matzwart, de kleur van mijn hart

We klopten al af op onze keuken in maart, om – zoals elke (ver)bouwer weet – te profiteren van de Batibouwkortingen. Omdat het voor mij dé belangrijkste knoop was, gingen we praktisch overal langs alvorens hem door te hakken.

Zo ook bij Krëfel Keukens, waar we nog altijd hoofdpijn aan overhouden. Niet alleen aan het bezoek: ook aan het design.

 

Oh ja. Daar staat inderdaad…

 

My kitchen, my rules. In het gigantisch groot. Met de ‘L’ van rules als vork.

Nee bedankt, Krëfel. Nee bedankt.

Uiteindelijk ging het tussen Eggo en Kvik en het werd die laatste, op basis van een mooier werkblad. (Céline, als je dit leest: sorry dat ik niets meer liet weten, als iemand interesse heeft in een Eggokeuken, ik stuur ze allemaal naar jou, beloofd!).

En zo geschiedde: Leen van Kvik mailde ons op 2 maart het design van onze matzwarte keuken (ja, ik ben een Dansaertvlaming, EN DAN).

 

Ziet dat af.

 

Check die symmetrie. Geweldig. En nee, geen krukken, want wij zijn van mening dat niemand die krukken ooit gebruikt. Liever meer kastruimte om mijn taartvormen en 14625 keukenapparaten in op te bergen.

 

Het was hemel en aarde verzetten om onze oven uitgelijnd te krijgen met de hoogte van ons werkblad (blijkbaar is dat te laag), maar bon, alles voor de looks hé jongens. En it looks great.

Heel veel voors, één zalige na

Nu, om een keuken te komen opmeten, heb je gepleisterde muren nodig.

Onze muren op 2 maart:

 

Op 17 april:

(Disclaimer: de tegels ontdekten we onder de 4de laag vinyl en die waren geweldig, maar lagen op volle grond. Ze moesten er dus sowieso uit… En waren niet te redden.  (Ik heb er wel 5 bewaard om later *iets super creatiefs* mee te doen)
(Disclaimer: de tegels ontdekten we onder de 4de laag vinyl en die waren geweldig, maar lagen op volle grond. Ze moesten er dus sowieso uit… En waren niet te redden.  (Ik heb er wel 5 bewaard om later *iets super creatiefs* mee te doen)

 

Op 10 mei:

 

En op 2 juni:

 

Als je dit ziet en je herinnert je dat we op 15 april planden te verhuizen, dan moet je toch eens goed lachen hé. Haha. Good times.

In ieder geval: de mensen van Kvik belden elke maand om te horen wanneer ze nu juist de keuken definitief konden komen opmeten. Wij zeiden: eind april. Eind mei. Eind juni. Eind juli. Etc.

De situatie op 19 september:

 

Afin, dus, euh, het kwam er niet van.

(Voor de renovatieliefhebbers: de felgele doeken tegen de muren fungeren als een zoutfolie tegen opstijgend vocht. We hebben een paar keer laten injecteren, maar dat deed niets (en kost géld, jongens, geld!). De zoutfolie zorgt nu voor een laagje tussen de baksteen en het pleisterwerk om barsten en vlekken te voorkomen.)

Maar: herinneren jullie zich dit screenshot?

 

Oké, de foto hierboven spoilde al een beetje dat het niet 13/09 is geworden, maar ondertussen zijn de pleisterwerken effectief afgerond.

En jongens. Het is magistraal. Het is ongelooflijk.

Het ziet eruit als een Dash-commercial.

 

Maar dan met vlekken.

 

Een witte muur vol elektriciteitsgaten, klaar om opgemeten te worden.

Ook de living kreeg een upgrade:

 

En Bruno, die zag dat het goed was.

Zeker in ’t zonneke.
Zeker in ’t zonneke.

 

En Kvik? Die zijn komen opmeten. De keuken is ei-zo-na in productie, op een paar details na.

Verwachte levertermijn: 12 februari 2022.

Ik kan me geen mooier valentijnscadeau voorstellen.

November: let’s talk bathroom

De grote olifant in onze verbouwing is er eentje van zo’n 5 vierkante meter: de badkamer. De komende weken krijgt die prioriteit, samen met het ventilatiesysteem. Spannende tijden, mensen. Spannende tijden. Misschien onthul ik in de volgende blog wel de tegels die we gaan gebruiken in de badkamer. Wie weet. Wie weet…

O, voor ik hier afsluit en het vergeet te zeggen: er is een technisch adviseur van Stad Antwerpen langsgekomen en die gaf ons 10/10 voor onze energetische ingrepen.

Zei ze het letterlijk? Nee. Dacht ze het wel? Onwaarschijnlijk. Ga ik het toch op die manier aan al mijn vrienden vertellen? 100%.

Tot de volgende,

Emily

Artikel geschreven door

Je huis verkopen begint bij de schatting. Wij helpen je graag verder

Voor je kan beginnen aan de verkoop van je woning, moet je eerst weten wat je woning waard is. Een vlotte verkoop staat of valt met je vraagprijs. Belangrijk dus. Straf komt graag langs, in het echt of virtueel, om je woning te schatten.

Nog meer straffe tips?

Gerelateerde artikels

Deze website maakt gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.
Wij zoeken jouw pand