De Grote Renovatieblog, pt. II: We zijn verhuisd! … Maar niet naar ons huis

 

Sinds 2020 lijkt het haast onmogelijk om met een budget van maximaal 400.000 euro een perfect instapklaar huis te kopen in regio Antwerpen-centrum. Dat wist onze copywriter Emily ook toen ze bezig was met haar huizenjacht. Daarom hakte ze samen met haar partner Bram wel héél snel de knoop door om de vraagprijs te bieden voor een woning die aan al haar criteria beantwoordde, mits een paar lichte opfrissingswerken. Want naast een nieuwe keuken en een iets modernere badkamer, zag alles er best goed uit. Toch? De realiteit pakte al snel anders uit, en ondertussen zit Emily een dikke 6 maanden in een totaalrenovatie. In ‘De Grote Renovatieblog’ vertelt ze je er alles over, van the good en the bad tot the ugly. Dit is part II – lees hier part I.


 

Heb je toevallig al eens gekeken naar Tiny House Nation op Netflix? Bram en ik hebben de hele reeks op een weekend gebingewatcht ergens in maart van dit jaar. Je weet wel, om ideeën op te doen voor ons huis. Met een grote zak Lay’s Super Chips (zout) tussen ons tweeën in de zetel deden we elkaar lachen met sappige commentaar. Als volleerde verslaggevers, doorgewinterde experts ter plaatse. We waren dan ook al een kleine twee maand aan het verbouwen, hé. Dan weet je toch alles.

Tiny house, big movement, nietwaar.
Tiny house, big movement, nietwaar.

 

De meest voorkomende opmerking die we beiden gaven, als er weer iemand werd ingewijd in de ‘Tiny House Nation’ – dolblij met het bed dat zo’n 30 centimeter onder het dak komt te liggen, extatisch dat er na 54 ingewikkelde handelingen in de keuken tóch een eettafel voor 1,5 persoon tevoorschijn komt –  was de volgende:

“Oh my god. Dat zou echt totaal niets voor ons zijn. Leven op maximum 50 m2. Met twee huisdieren. Djeezes.”

Fast forward vier maanden en hier zit ik dan, aan mijn bureau, weggestopt in een hoekje dat ook dienst doet als dressing, op mijn gloednieuwe woonplaats. Jep, we zijn eindelijk verhuisd. Maar niet naar ons huis. Wel naar een studio van 37 vierkante meter.

 

Truth hurts

I just took a DNA test, turns out I was 100% in denial over de huidige staat van ons huis. Maar op een bepaald moment moet je wel de waarheid onder ogen zien: verhuizen in de zomer zit er niet in. Verhuizen in het najaar zit er waarschijnlijk ook niet in. En een kerstboom zal er ongetwijfeld ook nog niet staan. We slikten even de bittere realiteitspil en stelden onze verhuisdatum bij naar januari 2022. Ten vroegste. En dat pikt. Verdomme.

"Januari 2022? Da's... Da's gelijk nog 15 zakken Purina Sterilcat Indoor verwijderd! (16 als je de korrels meetelt die ik wekelijks terug uitkots omdat ik te snel eet)"
“Januari 2022? Da’s… Da’s gelijk nog 15 zakken Purina Sterilcat Indoor verwijderd! (16 als je de korrels meetelt die ik wekelijks terug uitkots omdat ik te snel eet)”

 

En zo verhuisden we voor de 3de keer dit jaar naar een nieuwe plek. Ik denk dat we ondertussen het geld al wel uit onze verhuisdozen hebben gehaald. Al kunnen we niet zomaar àlles naar hier verhuizen, natuurlijk (37 m2 enzo).

Het moet wel gezegd: zo klein als onze studio is, zo vindingrijk zijn ze geweest met opbergruimte. De zitbanken van onze ingebouwde eettafel kan je vlot opvullen met winterjassen en wandelschoenen. De scheidingsmuur naast het toilet zit vol ingemaakte kasten. En de divider tussen de woon- en slaapruimte heeft een, euh, zoals het verhuurkantoor het zelf noemt: “design boekenschelf”. Waar ze zelf ongetwijfeld een idyllischer idee van hebben dan wij.

Boekenschelf, brolschelf, tomato, tomato.
Boekenschelf, brolschelf, tomato, tomato.

 

Habemus ramen

Soit, een mens zou bijna vergeten dat we effectief nog een huis aan het renoveren zijn ook. En daar valt gelukkig wel positief nieuws te vertellen: onze nieuwe ramen zijn geplaatst. En zien er bangelijk uit. Echt waar.

 

Mooi toch.

 

Kijk nu.

 

Wat zeg je?

 

“Daar ontbreekt precies toch een raam”?

 

Je bedoelt…

 

About that.

Het was onze aannemer, Peter, goeie gast, ik schreef er in de eerste aflevering ook al over, die het raam eruit haalde om onze vloer te kunnen uitgraven. Zeer logisch, anders was het raam er gewoon uitgevallen en kapot gegaan. Maar wij gingen er vanuit dat Peter het er na afloop van de vloerwerken terug in zou steken.

Ondertussen ging Peter er vanuit dat de lieve mensen van de nieuwe ramen het schuifraam wel terug zouden plaatsen. Geen van ons beiden uitte deze veronderstellingen aan elkaar, met als gevolg: nog steeds een gat in onze achtergevel. Op 4 dagen van het bouwverlof.

En zo blijft het allemaal weer spannend.

De hamvraag van vandaag, 5 juli 2021, is dus:

Zullen we een volledig lucht- en winddicht huis hebben voor het bouwverlof?

Het spel is geopend. Plaats uw inzet.

Het verdict lees je in augustus.

Zoals altijd veel liefs,

Emily

PS: Bruno vindt het allemaal wel prima, dat verhuizen. Zolang hij maar in de weg kan lopen wanneer we aan een wasmachine aan het sleuren zijn.
PS: Bruno vindt het allemaal wel prima, dat verhuizen. Zolang hij maar in de weg kan lopen wanneer we aan een wasmachine aan het sleuren zijn.
Artikel geschreven door

Je huis verkopen begint bij de schatting. Wij helpen je graag verder

Voor je kan beginnen aan de verkoop van je woning, moet je eerst weten wat je woning waard is. Een vlotte verkoop staat of valt met je vraagprijs. Belangrijk dus. Straf komt graag langs, in het echt of virtueel, om je woning te schatten.

Nog meer straffe tips?

Gerelateerde artikels

Deze website maakt gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.
Wij zoeken jouw pand