4 inrichtingtips om je huis succesvol te verkopen

 

Laat ons meteen beginnen met de ugly truth: binnen de 90 seconden heeft een potentiële koper beslist of hij effectief geïnteresseerd is in je woning. Ter vergelijking: Je hebt minder tijd nodig om een doosje microgolfrijst op te warmen. Het spreekt dus voor zich dat je beter nadenkt over hoe je jouw huis gaat decoreren voor verkoop. Wij geven samen met Intrastijl 4 inrichtingtips om je woning succesvol te verkopen. Verkoopstyling 101, here we go! 


 

Tip 1: Ruim op… Of kleed aan

Gezellig, die kaarsjes op de schouw en die boeken op de salontafel. Alleen: als je dat combineert met het groene oerwoud op de kast, de vele familiefoto’s aan de muur en de kindertekeningen tegen de koelkast, krijgen je bezoekers al snel een overload van jouw persoonlijke spullen. Tel daar nog de hometrainer bij op, die – uiteraard – sinds de lockdown in de living staat, en de boekentassen van je kinderen in de hal… En ze zien al snel niet meer het potentieel van je woning. 

Maak je huis 100% verkoopklaar door zoveel mogelijk persoonlijke spullen op te bergen en slechts enkele grotere accessoires te houden om je ruimtes aan te kleden. Het tegenovergestelde is namelijk ook waar: kamers of huizen die gewoonweg leeg staan, vragen te veel verbeelding van je potentiële kopers. Lege ruimtes ogen ook sneller kleiner dan ze zijn. Daarnaast geeft een kamer zonder duidelijke functie kortsluiting in het hoofd van je bezoeker. Je huis iets of wat inrichten voor verkoop, is dus zeker belangrijk.

Zo zag de keuken van een huis in Deerlijk eruit voor verkoopstyling...
Zo zag de keuken van een huis in Deerlijk eruit voor verkoopstyling…
... En dit was het uiteindelijke resultaat. Een pak aantrekkelijker, quoi.
… En dit was het uiteindelijke resultaat. Een pak aantrekkelijker, quoi.

 

Tip 2: Geef de muren een neutraal kleurtje

We horen het je al denken, maar wees gerust: we vragen niet om je volledige woning te herschilderen. Wel is het belangrijk om een paar muren uit te kiezen die een opfrissing verdienen. Of gewoon een, euh, iets neutralere kleur. We hebben het dan over – we zeggen maar iets – die felgroene muur in de keuken die tien jaar geleden zo’n goed idee leek, of de rode accentmuur in de living omdat die zo mooi paste bij al je gitaren tegen de muur. Rockabilly is dan misschien wel jouw vibe – het is niet noodzakelijk die van je potentiële kopers (spoiler alert: meestal écht niet). Ga liever voor de klassiekers eierschaal en écru: keep it relaxed. In een neutrale ruimte is het voor kandidaat-kopers nu eenmaal veel gemakkelijker om zich te focussen op alle mogelijkheden van je huis. En dat is het hele doel van verkoopstyling, toch? 

Tip 3: Gebruik het licht in jouw voordeel

Ha, kijk eens – nu je al een bananendoos of twee gevuld hebt met je persoonlijke spullen en die felle accentmuren plots een rustigere kleur hebben gekregen, lijkt de zon al wat meer haar weg naar je huis gevonden te hebben. Speel dat zonlicht zodanig uit dat je de zin “amai, zeg, veel lichtinval hé” gewoon kotsbeu bent na je kijkdag. Met het juiste licht kan je kandidaat-kopers dan ook meteen héél warm maken voor je huis. Hoe doe je dat dan? Door bijvoorbeeld al wat gordijnen of jaloezieën weg te halen. Ook verlichting kan hier een rol spelen. Maak van die open haard bijvoorbeeld een absolute showstopper door er een spot op te richten. Enerzijds zorgt dat voor het ‘ooh’- en ‘aah’-effect. Anderzijds geeft dat je ook de kans om de unieke elementen van je woning – komt-ie – uit te lichten. Lang verhaal kort: door (dag)licht binnen te brengen, oogt je ruimte meteen frisser en ruimtelijker. 

Tip 4: Trek veel bezoekers aan dankzij goede foto’s

Daar sta je dan, met je welkomskoekjes en die “Open House Playlist” van Spotify op de achtergrond. Je moeite is dan ook voor niets geweest, als er niet genoeg geïnteresseerden komen opdagen. Doe dus niet alleen het werk in je huis, maar ook online. Zorg ervoor dat je zoekertje of je advertentie in het oog springt – en dat lukt alleen maar met goede foto’s van je huis. Misschien slaag je erin om met de portretmodus van je iPhone zelf wat pareltjes te schieten, of je vraagt aan je vader om foto’s te maken met zijn reiscamera (… op eigen risico). Een andere optie is natuurlijk om een vastgoedfotograaf in te huren. Die slaagt erin om de unieke uitstraling en sfeer van je huis vast te leggen en zo de aandacht van je doelpubliek te grijpen. 

Rustgevend kleurtje op de muren, gezellige meubels zonder té veel persoonlijke touches... Jep, dit huis is verkoopklaar.
Rustgevend kleurtje op de muren, gezellige meubels zonder té veel persoonlijke touches… Jep, dit huis is verkoopklaar.

 

Verkoopstyling door Intrastijl 

Met deze 4 inrichtingtips kom je ongetwijfeld al heel ver om je huis te decoreren voor verkoop. Krijg je toch graag professionele begeleiding en expertise om je huis verkoopklaar te maken? Dan staat Intrastijl klaar om te helpen. Contacteer hen vrijblijvend op het nummer 0475 41 85 66 of via info@intrastijl.be.

Artikel geschreven door

Je huis verkopen begint bij de schatting. Wij helpen je graag verder

Voor je kan beginnen aan de verkoop van je woning, moet je eerst weten wat je woning waard is. Een vlotte verkoop staat of valt met je vraagprijs. Belangrijk dus. Straf komt graag langs, in het echt of virtueel, om je woning te schatten.

Deze website maakt gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.
Wij zoeken jouw pand